Maak kennis met instructeur Frits Groeneveld

Frits Groeneveld is ruim 30 jaar docent/coach motorrijvaardigheid voor beginnende, gevorderde, sportieve en beroeps motorrijders. Het dynamische motorvak is Frits beslist met de spreekwoordelijke paplepel ingegoten want zowel vader als grootvader Groeneveld waren al militair motorinstructeur. Ook bij Frits is de basis gelegd in het leger, bij de landelijk bekende motoropleidingen van de Marechaussee in Apeldoorn waar hij beroeps motorrijders van politie en marechaussee heeft opgeleid.Als zelfstandig ondernemer is hij begin jaren 90 als motorspecialist Motorrijschool Groeneveld gestart. De motorrijschool groeide uit en kreeg landelijk bekendheid door zijn professionele motoropleidingen en motortrainingen. Motorrijders uit alle windstreken haalden het motorrijbewijs of volgden motortrainingen bij Frits. Door de kwaliteit van de verhoogde motorrijvaardigheidstrainingen volgden ook diverse beroeps motorrijders de motortrainingen bij Frits Groeneveld in Apeldoorn.

Motortrainingen algemene informatie

Het trainingsprogramma voor het voorjaar is bekend. Je kunt je inschrijven voor één de volgende trainingen.

Motortraining all-in voorjaarstraining
Motorbeheersing en bochtentechniek
Exclusieve individuele motortrainingen
 

Onderstaand een korte uitleg, de prijzen en de data waarop de diverse trainingen worden gegeven. De trainingen starten allemaal bij Premium Motors in Apeldoorn. De trainingen worden gegeven door Frits Groeneveld van Groeneveld Trainingen. 

Heb je interesse in of vragen over één van deze trainingen? Of wil je je direct opgeven? Vul dan het formulier hiernaast even in. Je ontvangt dan een berichtje of een telefoontje van Frits terug.Je kunt ook direct contact met Frits Groeneveld opnemen. Zijn telefoonnummer is: 06-29061333.

Alle motortrainingen kunnen in overleg ook op andere data worden gepland. Dit kan voor zelf samengestelde groepen of individuele motorrijders van alle niveaus en ervaringen.

 

Meld je hier aan voor een vraag of een motortraining

Jouw gegevens
Welke training
   

Motortraining all-in voorjaarstraining

In één dag alle facetten van het motorrijden weer trainen voor een veilig motorseizoen is belangrijk voor iedere motorrijder. Ontwikkel je motorbeheersing, verkeersinzicht en rijtechniek op één actieve dagtraining door specifieke korte praktijkgerichte oefeningen te doen die ook tijdens de trainingsroute worden herhaald. Naast de motorbeheersing gaan we in de trainingsroute actief bezig met de juiste posities op de weg (zien en gezien worden). Bochtentechniek in verschillende situaties en hoe kan ik veilig inhalen op diverse wegen. Formatie rijden in kleine groepen.     

Programma All-in motortraining:

09:30-10:00 Ontvangst koffie/thee en uitleg.
10:00-11:30 Diverse oefeningen motorbeheersing en remmen/uitwijken
11:30-13:00 Route positie op de weg en kijktechniek en inzicht
13:00-14:00 Lunch
14:00-15:30 Route positie rijden verhoogd tempo, kijk- en bochtentechniek, Inhalen op verschillende wegen, verhoogd verkeersinzicht
15:30-16:00 Pauze met tips&trucs
16:00-17:00 Praktijkroute inhalen, rijden in verschillende formaties
17:00-17:30 Evaluatie einde motortraining.

Toer/sportief                  vrijdag 14 april
Toer/sportief                  vrijdag 28 april
Toer/sportief                  vrijdag   2 mei

Zelf samengestelde groepen kunnen in overleg worden gepland. Maximaal 5 deelnemers per training.                                          

Prijs € 115.- pp

Motorbeheersing en bochtentechniek

Bochten rijden is een prachtig onderdeel van het motorrijden. Alle motorrijders houden van bochten, maar iedere bocht is anders en iedereen heeft er bochten bij die niet goed gaan. Daardoor neemt de onzekerheid toe. Kun jij veilig blijven genieten van haarspeldbochten tot bochten met hogere snelheden?  Leer de juiste kijktechniek bij het naderen en nemen van diverse bochten, leer de techniek en de beheersing om te corrigeren in een bocht. Ook jij kunt alle bochten veilig rijden zonder geknepen billen of schrik momenten. Je kunt het leren tijdens de motortraining bochtentechniek.
Je leert de inzichten, rij- en kijktechnieken die bij jou rijstijl passen zodat je alles onder controle houdt tijdens het toeren of sportief motorrijden.

Programma bochtentechniek training:

09:30-10:00 Ontvangst koffie/thee en uitleg.
10:00-11:30 Oefeningen motorbeheersing, stuur en kijktechniek.
11:30-12:30 Route inzicht, posities op de weg, stuur en kijktechniek.
12:30-13:30 Lunch
13:30-15:00 Vervolg training, wisselend in eigen tempo voor rijden.
15:00-15:30 Pauze met tips&trucs
15:30-17:00 Vervolg training met corrigerende technieken in bochten.
17:00-17:30 Evaluatie einde motortraining.

Toer/sportief                  vrijdag 23 juni
Toer/sportief                  vrijdag   7 juli                

Zelf samengestelde groepen kunnen in overleg worden gepland. Maximaal 5 deelnemers per training.

Prijs € 115.- pp
 

Bekijk de tips van Frits

Exclusieve individuele motortrainingen

Een dagdeel, 3 ½ uur individueel actieve praktijktraining, de trainingsonderdelen worden in overleg samengesteld en worden in een aangepaste route in de praktijk getraind. De individuele motortraining kan op alle niveaus (beginner tot gevorderd) worden gevolgd. Zowel toer, sport, supersport of beroepsrijder. De individuele motortrainingen worden het hele jaar ’s morgens, ’s middags of ’s avonds gegeven van maandag t/m donderdag. 

Prijs individuele motortraining € 195.-