Het verschil tussen dagelijkse kleding en motorkleding is dat motorkleding je beschermt bij een aanrijding of schuifpartij. De bescherming van het lichaam komt door het gebruik van sterkere materialen en sterkere stiksels in het pak. Dit alles voor het behoud en bescherming van je lichaam.  De handen, voeten, ellebogen en knieën raken meestal het eerst de grond, op al deze plekken is de kleding extra beschermd door middel van protectoren. Naast bovengenoemde ledematen is hoofdprotectie zeer belangrijk, lees dit op onze helmen pagina!

Motorkleding is in vele soorten en maten beschikbaar. Zo heeft elk merk zijn eigen pasvorm. De kans is aanwezig dat het ene merk je prettiger en beter zit dan het andere merk. De keuze van het type pak wordt gebaseerd op wat voor rijder je bent en wat daar het beste bij aansluit.

Zoals je ziet zijn er meerdere factoren die meespelen bij de keuze en aanschaf van motorkleding, het beste is dan ook om naar de winkel te komen en je te laten adviseren, kleding te passen en te ervaren wat het beste en fijnst zit! Bij ons in winkel is kleding voor iedereen verkrijgbaar zowel voor heren als dames! 

Textiel kledingTextielkleding wordt vooral gebruikt voor woon-werk-verkeer en door toerrijders, dit omdat textiel vaak waterdicht is en je het kunt aanpassen aan de weersomstandigheden door de warmtelaag (en/of regenlaag) er uit te halen of juist er aan toe te voegen. Je (werk)kleding past er makkelijk onder en blijft droog. Op de plaats van bestemming trek je, je motorpak uit en hoef je niet om te kleden. Super makkelijk!

Wij verkopen o.a. textiel motorkleding van de bekende kwaliteits merken Revi’t, Claw en Held. 

leren kleding


Lederen motorkleding wordt veelal gebruikt door de sportieve- en toerrijders en is standaard in de wegrace-tak van motorsport. Bij het dragen van lederen motorkleding is het niet de bedoeling dat je daar normale kleding onder draagt. De reden hiervoor is dat leer op deze manier niet optimaal naar je lichaam kan vormen waardoor het minder bescherming bied omdat het dicht op je huid moet zitten.

Leer is  spatwaterdicht dus niet geheel waterdicht en minder goed te ventileren.

Bij Premium Motors verkopen wij o.a. lederen kleding van de merken Revi’t, Claw en Held.

Casual kledingCasual kleding heeft de looks van gewone dagelijkse kleding maar dan verstevigd door middel van aramiden en CE gekeurde protectoren. Aramide is een zeer sterk vezel die onder andere wordt gebruikt in kogelvrije vesten en brandweerkleding. Een veel gebruikte naam voor de vezel is kevlar van het merk Dupont. Hiervan worden motorjeans gemaakt maar ook speciale truien, vesten, shirts, leggings en zelfs joggingsbroeken speciaal voor op de motor.

Wij verkopen casual motorkleding van de bekende merken Revi’t, Held, Mottowear, Claw en Macna.

Anti regen membraan

Naast dat motorkleding door de eerder genoemde materialen (in combinatie met protectoren) je beschermt voor veiligheid, kan het je ook beschermen tegen de elementen als warmte, de kou of de regen.

Een aantal voorbeelden van anti-regen-membranen zijn GORTE-TEX, Hypora, Drystar en HYDRATEX. Een membraan is een dunne vlieslaag met poriën. Iedere porie is vele malen kleiner dan een waterdruppel maar groot genoeg om een waterdampmolecuul door te laten. Door deze werking kan het water niet naar binnen, maar waterdamp (transpiratie) wel naar buiten.

Er zijn drie toepassingen van membranen in motorkleding:

  • 2 laags kleding (Z-liner) - hierbij is het membraan direct aan het buitenmateriaal bevestigd met daaraan de voering. Binnenin de jas zit dan een uitneembare thermovoering die er met warm weer natuurlijk uit kan
  • 3 laags kleding - hierbij heeft de kleding achter het buitenmateriaal twee uitneembare lagen. In vergelijk met de 2 laags kan bij de 3 laags het membraan en de thermovoering apart verwijderd worden. Het voordeel hiervan is  dat je de jas bij warm weer beter kunt ventileren. Kort samen gevat betekent dit dat je bij 3 laags kleding drie opties hebt, doorwaai, zomer en winter!
  • Direct laminaat is motorkleding met een laag waarbij de buitenkant gelamineerd (geplakt) is tegen het membraan. Het voordeel hiervan is dat het buitenmateriaal niet wordt volgezogen door het water waardoor de kleding droog en licht blijft.

handschoenen

De belangrijkste reden tot het dragen van motor- handschoenen is het beschermen van je handen tijdens een valpartij. De eerste reactie van een mens is om met je handen je hoofd te beschermen en de klap op te vangen tijdens een val.

Daarnaast beschermen je motorhandschoenen ook tegen weersomstandigheden. Bij kou en regen worden je handen warm en droog gehouden. Tevens ervaar je tijdens het rijden dat er insecten zijn, zonder bescherming is het pijnlijk wanneer een insect tegen je hand vliegt. Laat staan dat er een opspattend steentje je hand raakt, dit kan zelfs schade aanrichten.

Handschoenen hebben wij van de merken Held, Revi’t, Claw en Macna en zijn verkrijgbaar vanaf 39.95 euro.


reiniging

Tijdens de kilometers die je maakt met de motorfiets valt niet te voorkomen dat je pak vies wordt. Het op de juiste manier onderhouden van je motorpak bepaald ook de levensduur. Het vuil waarmee het pak te maken krijgt bepaald ook het functioneren van de kleding wanneer deze een membraan bevat. Lederen motorkleding moet worden ingevet met ledervet om het soepel en waterafstotend te houden.

Voor textielkleding met een membraan is het belangrijk dat deze regelmatig gereinigd wordt om te blijven functioneren. Want als het membraan vies wordt gaan de poriën verstoppen en is de regendichte functie niet meer 100%.

Voor het onderhoud van leer en textiel motorkleding zijn speciale reinigings- en onderhoudsmiddelen te verkrijgen in onze kledingshop!

zichtbaarheid

Het gezien worden in het verkeer is een belangrijk onderdeel geworden van het motorrijden. Houd in gedachten dat de onderstaande hulpmiddelen de kans op een ongeval verkleinen.


Om gezien te worden zijn er vele opties waar gebruik van gemaakt kan worden tijdens het motorrijden:

  • Goede verlichting op de motorfiets      
  • Dragen van een veiligheidsvestje
  • Dragen van reflectiebanden
  • Reflectiestickers zowel op motor als op helm bevestigen
  • Reflectiestukken op broek en/of jas
  • Opvallende kleuren in pak dragen bijvoorbeeld een fluo helm en of jas.

motorlaarzen en -schoenen

Motorlaarzen of -schoenen zijn een belangrijk onderdeel van je outfit. Als je valt, komen je handen en voeten uit reflex meestal als eerst in aanraking komen met de grond. Motorlaarzen of -schoenen zijn door middel van de gebruikte materialen en protectoren zo ontworpen dat ze je tenen, hiel en enkel beschermen. Hoge laarzen beschermen ook nog een gedeelte van je schenen. Gebruikte materialen zijn leder en textiel. Onder leer valt ook PU-Leer, een kunstleer van zeer hoge kwaliteit. Het is soepel, zacht, ademend, waterafstotend en zeer slijtvast. Motorschoenen en -laarzen zijn er in allerlei modellen en stijlen. Kom gerust eens kijken in onze shop, we helpen je graag.

Een ander belangrijk aspect is de waterdichtheid van de motorlaarzen. Als je op zoek bent naar waterdichte motorschoenen of motor laarzen is het zeker aan te raden om eens naar een Gore-Tex laars te kijken. Bij een Gore-Tex membraan word 100% waterdichtheid gegarandeerd, kortom nooit meer natte voeten! Wat daarnaast zeker belangrijk is, is het comfort en de pasvorm. Bij veel schoenen is dit aan te passen door bijvoorbeeld klittenband sluitingen en stretchdelen. Dit verhoogd het draagcomfort en de bewegingsvrijheid. Ook kunnen wij laarzen voor je op maat laten maken zodat je zeker bent van een perfecte pasvorm. Als je dit ooit hebt gehad wil je eigenlijk niet meer anders. Dit is ook een goed alternatief als jouw voeten een beetje extra aandacht nodig hebben omdat ze zich in de reguliere motorlaarzen en -schoenen niet helemaal prettig voelen!

Motorlaarzen en -schoenen hebben we van de merken Daytona, Held, Revi’t, Forma, Falco en Claw.


onderkleding

Om het motorrijden comfortabeler te maken kun je gebruik maken van diverse soorten onderkleding. Onderkleding zorgt ervoor dat je lichaamstemperatuur comfortabel blijft. De meeste mensen denken dat onderkleding alleen werkt bij kou, dat is niet zo. Er is onderkleding die zorgt dat je warm blijft tijdens lange ritten op koudere dagen maar er is ook onderkleding die je op warme dagen beter koel houdt. Draag je geen onderkleding onder je motorpak dan zul je eerder en meer transpireren. Door het dragen van speciaal ontworpen onderkleding zal warmte en vocht snel naar buiten worden afgevoerd waar het verdampt, waardoor je je huid droog houdt en je temperatuur op peil blijft, hierdoor kom je ook makkelijker in en uit het pak en zul je aangenamer kunnen bewegen.

Kijkend naar hygiëne is onderkleding zeker aan te raden, transpiratievocht kan dan niet zo makkelijk in je pak trekken en dat blijft dus langer schoon en fris. 

Er zijn ook windstoppers voor onder de beschermende buitenlaag, dit is een extra tussenlaag voor over de onderkleding om de wind buiten te houden wanneer je dat nodig hebt.

Onderkleding is van de merken Held, Fuse en Revi’t verkrijgbaar zowel in sets als los. Er zijn broeken, shirts, vesten, sokken, kolletjes, onderhandschoenen en balaclava's.